Renovera ditt badrum på ett billigt sätt

Det verkar kanske inte möjligt, men en billig badrumsrenovering är faktiskt något som går att göra. Dagens media har fått oss att tro att badrumsrenoveringar måste kosta hundratusentals kronor och allt i badrummet måste tas bort och bytas ut. Att inte bry sig om denna uppfattning är det första steget mot en billig och effektiv badrumsrenovering. Här följer några tips på hur du kan spara pengar på din renovering.

Look Alike-produkter

Att behålla och renovera ditt befintliga material är alltid det bästa alternativet för att spara pengar. Men om du måste byta ut material kan billiga alternativ många gånger faktiskt se lika bra ut som de allra dyraste. Till exempel, istället för äkta träplankgolv, prova lyxiga vinylgolv. Dagens vinylgolv ser mycket bättre ut än tidigare versioner. Innovationer som lyxigt vinylgolv och plankvinyl kan till och med lura ögat på avstånd. ”High-definition laminat” bänkskivor och bänkskivor i kvarts kämpar nu mot granit när det kommer till att se ut som äkta natursten. Om ditt badrum råkar ha ett trägolv kan du riva ut det och ersätta det med ett golv som klarar av fukt, som kakel till exempel. Eller kan du spara tid, energi och pengar genom att behålla ditt trägolv och måla det med en skyddande emalj, och det skulle https://badrumsrenoveringstockholmslän.se också göra. Ha i åtanke att ett trägolv inte är det optimala för ett badrum, men om du redan har ett sådant golv är en skyddande emalj det bästa och billigaste alternativet. I detta fall kan det vara smart att prata med en professionell snickare som har djup kunskap inom ämnet. Det sista du vill är att ditt golv inte tål vatten och du får fuktskador. Då är det mycket billigare att investera i ett högkvalitativt badrumsgolv som håller en längre tid.

Fräscha upp ditt badkar

I ren kostnadsväg så bör ett helt nytt badkar vara din sista utväg. Innan du köper ett nytt badkar så bör du utforska de alternativ som finns för att fräscha upp ditt nuvarande badkar. Det finns många material idag som hjälper dig att reparera kosmetiska problem som sprickor och gula fläckar men även också vattenläckor. Med rätt material kan du få ditt badkar att både se ut som nytt och fungera som nytt, till ett mycket bra pris.

Behåll skåpen

Att köpa och installera nya badrumsskåp kan bli väldigt dyrt. Ett mycket enklare och billigare sätt att få liv i dina befintliga skåp är att ta bort den gamla färgen och de gamla detaljerna och ersätta dem med nya. Här kan du låta din fantasi flöda med både färger och design. Det finns massvis med olika alternativ på marknaden till fantastiska priser. Det som oftast behövs renoveras när det kommer till badrumsskåpen är gångjärnen, handtag eller knoppar och färgen.