Categories
Badrummet som inspiration EFter rum i hemmet Planera din köksrenovering

Fördelar med att göra en tandblekning hos tandläkaren

I dag kan man göra tandblekningar hemma eller hos sin tandläkare. Gör man en tandblekning hemma slipper man förvisso boka tid, och man kommer i regel undan lite billigare. Men det finns faktiskt en hel del fördelar med att investera lite extra i sin tandblekning och faktiskt göra den hos en duktig tandläkare.

Skonsammare blekning

Den tandblekning som görs hos tandläkaren blir många gånger skonsammare än den man gör hemma. Där används andra kemikalier och ämnen för att bleka tänderna. Dessutom får man ett resultat som ser naturligt ut. Bleker man tänderna hemma kan de få en allt för vit nyans.

Tänderna gås igenom innan

En annan fördel med att göra en proffessionell tandblekning är att tändernas skick gås igenom innan blekningen. På så sätt minskar risken för att man drabbas av olika problem på grund av blekningen. Har man några gamla lagningar som inte bör blekas, eller om man har hål i tänderna får man reda på det så att problemen kan åtgärdas innan man gör blekningen på https://tandblekningbutiken.se/. På så sätt får man det bästa resultatet. Ibland kan det rent av vara så att tandläkaren avråder en från att göra en blekning om tänderna är i väldigt dåligt skick. Samma utlåtande får man inte om man försöker göra en blekning hemma och då finns det risk att man skadar tänderna ytterligare. Tandläkaren kan i regel göra i ordning tänderna så att de går att bleka vid ett senare tillfälle.

Minskad risk för ilningar

Med en blekning som görs rätt minskar alla typer av biverkningar man kan få. I regel är det vanligast att man drabbas av ilningar i tänderna, men även risken för det minskar om tandblekningen görs av en kunnig person. Om något skulle gå fel kan också tandläkaren hjälpa en. I de allra flesta fall finns det också någon form av garanti som gör att man kan få en ny behandling om den första blekningen inte ger önskat resultat. Samma garantier finns inte om du väljer att göra en blekning hemma.

Allt blir rätt gjort

När blekningen görs av en kunnig tandläkare vet du alltid att allt blir rätt gjort.  Dina tänder kommer inte att ta skada och ditt resultat kommer att vara länge.  Väljer du en tandblekning som görs hemma finns det alltid en risk att ditt resultat inte blir lika jämnt och bra. Dessutom håller resultaten i regel inte lika länge. Om du vill ha en tandblekning som verkligen håller måttet bör du lägga till de extra pengar en professionell tandblekning kostar. Dina tänder kommer att tacka dig.