Categories
Badrummet som inspiration EFter rum i hemmet Planera din köksrenovering

Fördelar och nackdelar med badrumsrenovering

Kakelplattor av olika slag är klassiska i badrumssammanhang och har hängt med länge. Det beror delvis på att det är praktiskt att inreda badrum med kakel och det skapar också många utvecklingsmöjligheter och valfrihet. Nedan kan du läsa mer om både fördelarna och nackdelarna med att ha ett helkaklat badrum.

Fördelar med helkaklat badrum

En av de största fördelarna med att ha ett helkaklat badrum är naturligtvis att det är väldigt praktiskt vid badrumsrenovering göteborg. Det är särskilt praktiskt att välja ett kakel som inte är vitt om du vill undvika att dina kakelplattor på väggar och golv ser dammigare ut än de kanske är efter ett tag. Annars är kakel generellt ett väldigt praktiskt material.

Det är en klar fördel att ta hjälp av ett företag som är experter på badrumsrenovering eller kakel om du vill lägga om eller lägga nytt kakel i ditt badrum. På det sättet kan du undvika kaoset som lätt uppstår om du försöker genomföra det själv. Generellt är badrum svåra att renovera själv om du inte är rörmokare eller är van vid att hantera avlopp. Det går förstås att lägga kakel själv ändå, men det kan vara bra att åtminstone få ett expertutlåtande från ett företag som jobbar med kakel eller badrum först.

Utöver att kakel är väldigt praktiskt och att det går att variera i oändligt många färger och kombinationer så är det dessutom relativt hållbart. Det vill säga, kakel slits inte på samma sätt som exempelvis tapeter och det är också en av anledningarna till att kakel gör sig extra bra i badrum. Dock går det förstås att ha andra material i ditt badrum också, exempelvis kan du välja att bara kakla delar av rummet och ha andra material som tapet och trä i övriga delar.

Nackdelar med kakel

Det finns några nackdelar med kakel också, utöver att det förstås också är en smakfråga huruvida du tycker att kakel är något som passar i ditt badrum eller inte. Vissa typer av kakel kan vara väldigt dyrt, det finns förstås både billigare och dyrare alternativ. Dessutom kanske det är värt att investera i kakel eftersom det är ett hållbart material. Ett annat alternativ är att välja att kakla delar av ditt badrum av både ekonomiska eller andra skäl.

En annan negativ aspekt med kakel är att det ofta måste kompletteras med andra material för att inte framstå som för sterilt eller tråkigt. Det beror förstås på vilken färg och exakt vilken typ av kakel du har valt också.