Välj rätt spis

Att välja rätt spis för ditt hem kan vara en riktig utmaning om du antingen inte vet vad du vill ha eller helt enkelt inte vet mycket om ämnet.

Så det första du behöver tänka på när du väljer den perfekta spisen till ditt hem är vad du till största del använder spisen till. Det kan variera allt ifrån enkla uppgifter som att koka te till mer komplicerade saker som att förbereda risotto eller steka på en burgare. Svaret på denna fråga leder dig antingen till en gasspis eller en elektrisk spis. I många hem är spisen faktiskt ett sortiment som kommer med en ugn under den. Dessa är fantastiska, och för det mesta kan de utföra samma uppgifter som vilken annan spis som helst. Men vad händer om du inte behöver en ugn eller vill spara lagringsutrymme i dina skåp under spisen? Det är här en inbyggd spis kan hjälpa dig enormt.

Spishäll

Oavsett om du vill uppgradera ditt kök helt och hållet eller bara vill ha möjligheten att laga mat på din köksö, så är det inte lätt att hitta den bästa spisen för ditt hem. Du har många alternativ, märken och modeller att tänka på. Du kanske tänker renovera om ditt kök eller plötsligt måste byta ut en gammal och trasig spis, oavsett vad det är så bör du överväga att köpa en spishäll. En spishäll ger dig:

Flexibla designalternativ: Ger dig fler alternativ för design, både vad gäller estetik och bekvämlighet. Du kan placera spishällen där den passar bäst för dig, till exempel på en köksö.

Mindre värme i köket: Att köpa en spishäll innebär att du inte behöver stå i värmen som kommer ifrån ugnen.

Tillåter mer lagringsutrymme: Till skillnad från en ”vanlig” spis så kommer inte en inbyggd spishäll ovanpå en ugn. Detta gör att du kan bevara ditt skåputrymme nedan och använda det för lagringsändamål. Ett utmärkt område att ha stekpannor och kastruller i.

Gas eller elektrisk

De två viktigaste kategorierna inom spishällar är gas och elektrisk, men det finns flera olika typer av elektriska spisplattor att tänka på om du går den vägen. Kom ihåg att om du inte redan har en gasuppkoppling i ditt kök, måste du hålla dig till ett av de elektriska alternativen om du inte är villig att betala extra för att få ett.

Gasspisar är det föredragna valet för många kockar och matlagningsentusiaster. De möjliggör snabb och precis uppvärmning, så det är lätt att veta hur mycket värme du applicerar på din mat vid varje given tidpunkt och du kan snabbt flytta maten mellan de lika värmenivåerna.