Då behöver du en takläggare

Har du en bostad eller sommarstuga som har sett bättre dagar? Misstänker du att taket kan behöva en uppfräschning? Då är det viktigt att titta på taket och se vilka behov som finns med tak och fasad kungälv. Det bästa är att agera så snabbt som möjligt, innan det uppstår allvarligare problem. Men när kan man ta hand om arbetet själv och när bör man kontakta en takläggare?

Vad kan en takläggare hjälpa till med?
Först och främst är det viktigt att förstå när du kan vända dig till en takläggare. Den som är utbildad och behörig takläggare arbetar, som namnet antyder, med att lägga tak. Takläggaren kan lägga tegeltak, ytpapp och mycket mer. Hen arbetar även med olika typer av taktäckning och är expert på just tak. Därför är det just en takläggare du bör kontakta när det uppstår problem eller funderingar kring taket.

Lägga om tak
Om du behöver lägga om ditt tak är det viktigt att anlita en takläggare. Det är ett stort och viktigt arbete som kräver särskilda kunskaper och erfarenheter. Arbetet är mer komplext än vad det ibland kan verka. Dessutom är det ett stort ansvar, eftersom ett bristfälligt resultat kan leda till att fukt kan tränga in. I värsta fall kan det till och med regna in.

Fuktskador, röta och mögel kan resultera i att en del av taket behöver bytas ut. Därför är det viktigt att en certifierad fackman tar hand om arbetet.

Undersökning av tak
I bästa fall kommer takläggaren och tittar på taket innan det hunnit uppkomma skador. Då blir de eventuella problemen enklare och billigare att åtgärda. Därför är det alltid klokt att kontakta en takläggare redan när du misstänker att något kan vara fel. Ser du dessutom en mindre skada, exempelvis att en panna verkar ha rört på sig, bör du också agera.

Rengöring av tak
En annan anledning att kontakta takläggare är för rengöring av tak. Ser du spår av mossa eller annan växtlighet på taket? Då är det viktigt att låta en expert titta på det. Mossa på taket kan se f

Snyggt tak

int ut, men det kan vara väldigt skadligt. Därför är det viktigt att få bort det så snabbt som möjligt. En takläggare har rätt utrustning för att säkerställa en ordentlig rengöring där även mindre sporer avlägsnas. Det är värt varenda krona, eftersom växtlighet som blir kvar kan orsaka skador som kan kräva att en del av husets stomme tas bort.

Taket kan också behöva rengöras på vintern. Snö som samlas och blir kvar på taket sätter press på konstruktionen genom den extra vikten. Det kan leda till skador på fastigheten, men även på dig eller förbipasserande.